Berlage Saxophone Quartet & Jan Brokken

Zaterdag 16 December 2017
De Weg naar de Vrijheid
Toegangsprijs: 
€20.00
Bestelcode: 
XC
Berlage Saxophone Quartet & Jan Brokken

Berlage Saxophone Quartet

In september 2008 is door vier bevlogen saxofonisten het Berlage Saxophone Quartet opgericht. Ze werden gecoacht door onder andere hun oud-docent Arno Bornkamp en leden van het Alban Berg Kwartet en het Koninklijk Concertgebouw­orkest. Geroemd om zijn ‘muzikale speelplezier, natuurlijke flair, loepzuivere en ambachtelijke spel, waarin ze zoeken naar het uiterste’, toont het Berlage Saxophone Quartet graag zijn veelzijdigheid aan een breed publiek met eigen arrangementen en werken uit verschillende eeuwen en stijlen.

De vier musici sleepten al vele prijzen in de wacht. In 2011 werden ze laureaat bij de Deutsche Musik-wettbewerb in Berlijn wat resulteerde in meer dan dertig concerten in Duitsland in de serie “Konzerte junger Künstler” voor het seizoen 2012-2013. In 2013 werd het kwartet de winnaar van de Dutch Classical Talent Award en Publieksprijs 2013 (voorheen Vriendenkrans) en in 2015 voegden zij daar nog de felbegeerde ´Kersjesprijs´ aan toe.

Lars Niederstrasser - sopraansaxofoon

Peter Vigh - altsaxofoon

Kirstin Niederstrasser - tenorsaxofoon

Eva van Grinsven - baritonsaxofoon

Programma
In 'De weg naar de vrijheid’ gaan verhalen en muziek over de zoektocht naar vrijheid hand in hand. De muziek van Schulhoff, Shostakovich, Pärt en Eisler wordt afgewisseld met verhalen van Jan Brokken. Jan zal voordragen uit zijn boeken “In het huis van de dichter”, “Baltische Zielen” en “ De kozakkentuin”. Ook zal er een nieuwe compositie klinken van Hawar Tawfiq, de Koerdisch/Nederlands componist die ooit zijn weg naar Nederland maakte.

Modest Mussorsgky   - Pianominiaturen
Erwin Schulhoff          - Fünf Stücke für Streichquartett (selectie)
Hawar Tawfiq             - de Tocht
Arvo Pärt                   - Fratres
Dimitri Shostakovich - 8ste Strijkkwartet
Hanns Eisler             - Allegro uit de 6e Orchestersuite (arr. Chirstoph Enzel)

Alle arrangementen, met uitzondering van Eisler, zijn gemaakt door Peter Vigh.

Berlage Saxophone Quartet & Jan Brokken
Locatie: