Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Daniel van der Hoeven

Daniël van der Hoeven is een Nederlandse klassieke concertpianist. Hij wordt geroemd om zijn transparante en intieme spel. ‘Het is alsof je alleen bent met de componist’, schreef een recensent over een eerder album. Van der Hoeven won prijzen tijdens de Bach-concoursen in Würzburg en Leipzig, de internationale concoursen in Seattle en Lagny-sur-Marne en tijdens de YPF Piano Competition. Hij staat bekend om zijn veelzijdigheid in het uitvoeren van repertoire uit verschillende periodes. Zo klinken op zijn eerste album Prokofjev en Bartók en op zijn tweede album naast Bach ook Mozart, Mendelssohn en Shostakovich. Beide cd’s werden met lovende kritieken ontvangen. Daniël van der Hoeven speelt, naast zijn solorecitals, ook regelmatig met orkesten en in kamermuziekensembles.

Anton Mecht Spronk

Anton Mecht Spronk(1994) is één van de grootste Nederlandse cellotalenten. Al op 19-jarige leeftijd won hij op het Nationaal Cello Concours 2014 tijdens de Cello Biënnale Amsterdam de 1e prijs, publieksprijs en de prijs voor de beste vertolking van de opdrachtcompositie. In 2019 werd Anton op het Verbier Festival de ‘Prix du Rotary’ toegekend, en in oktober van datzelfde jaar won hij een 1e prijs, de publieksprijs en de orkestprijs bij het Internationale Mazzacurati Concours in Turijn. Dit jaar won Anton de Dutch Classical Talent Award 2021.

Duo cello en piano

Die Welt von Gestern (1942), autobiografie (Nederlandse vertalingen door F.W. van Heerikhuizen en W.P. van Toorn o.d.t. De wereld van gisteren : herinneringen van een Europeaan). In deze beroemde autobiografische roman van de Joodse Oostenrijkse schrijver Stefan Zweig wordt op aangrijpende manier de periode voor en na 1900 geschetst, waarin de wereld ingrijpende veranderingen onderging. In dit programma hoort u deze veranderingen ook muzikaal terug: drie totaal verschillende sonates, uit 1886, 1915 en 1934.
 Cellist Anton Spronk en pianist Daniël van der Hoeven nemen u mee terug in de tijd!

Daniel vd Hoeven & Anton Mecht Spronk

Concertagenda gegevens

Concertcode F
Datum 11 maart 2023
Abonnement Ja
Aanvang 20:15
Locatie de Marke
Nog beschikbare aantal kaarten 35
Kosten €22,-

Programma

Fin de siècle: Grote veranderingen

J. Brahms Sonate voor cello en piano in F op.99
C. Debussy Sonate voor cello en piano
D. Sjostakovitsj Sonate voor cello en piano
Kaartje bestellen