Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Klavecinist/fortepianist Pieter-Jan Belder en barokvioliste Rie Kimura werkten voor het eerst samen in 2014 met de opnames van de complete werken van Jacques Duphly, een van de grote Franse klavecinisten uit de 18e eeuw. Deze samenwerking resulteerde in een succesvolle serie concerten in Japan, waarna zij besloten de samenwerking een minder ad hoc karakter te geven. Zij concentreren zich op het uitgebreide repertoire van de vioolsonates met klavierbegeleiding. Hun spel wordt gekenmerkt door een vitaliteit en intensiteit die bereikt wordt door zich te richten op de retorische eigenschappen die in de werken van Mozart en Beethoven even belangrijk zijn als in de muziek uit de 17e en de vroege 18e eeuw.

Barok violiste Rie Kimura is afkomstig uit Japan. Ze won de Premio Bonporti Baroque Violin Competition in Italië, waar ze ook de publieksprijs ontving. Haar solo vioolspel werd geprezen vanwege “strong personality imbued with expression and rhetoric.” Haar uitstekende vaardigheden als kamermuziekmusicus maken dat ze als violiste erg in trek is. Naast Fantasticus speelt Rie regelmatig met ensembles als Amsterdam Baroque Orchestra, Bach Collegium Japan, Apollo Ensemble en De Nederlandse Bachvereniging.

Pieter-Jan Belder studeerde blokfluit en klavecimbel aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. In 1990 behaalde hij voor beide instrumenten het diploma Uit­voerend Musi­cus. Sindsdien treedt hij veelvul­dig op in binnen- en buitenland. Vanaf 1989 was hij vaste medewerker van het Radio Kamer Orkest waar hij werkte o.l.v. onder andere Frans Brüggen, Ton Koopman en Philippe Herreweghe. Daar­naast is hij als continuospeler ac­tief in diverse ensem­bles, waa­ronder de Nederlandse Bachver­eni­ging, het Orkest van de 18e Eeuw en zijn eigen ensemble Musica Amphion. Verder begeleidde hij solisten als Johannette Zomer, Peter Kooij, Rémy Baudet, Nico van der Meel, Sigiswald Kuyken, Harry van der Kamp, Wilbert Hazelzet en Saskia Coolen.

Het programma van deze avond is aangepast naar ‘Mozart in Wenen‘.

Concertagenda gegevens

Concertcode A
Datum 25 september 2021
Abonnement Ja
Aanvang 20:15
Locatie De Marke
Nog beschikbare aantal kaarten 20
Kosten €22,-

Programma

‘Mozart in Wenen’
W.A. Mozart Sonate in Es voor viool en pianoforte KV 380

I.    Allegro

II.   Andante con moto

III.  Rondeau, Allegro

W.A. Mozart Sonate in G voor viool en pianoforte KV 379

I.    Adagio

II.   Allegro

III.  Thema met variaties, Andantino cantabile

pauze
W.A. Mozart Rondo in a voor pianoforte solo KV 511
W.A. Mozart Sonate voor viool en pianoforte in Es KV 481

I.    Molto Allegro

II.   Adagio

III.  Allegretto

Kaartje bestellen