Laden Evenementen

Het Duo Mader/Papandreopoulos, bestaande uit klassiek saxofonist Andreas Mader en pianist Christos Papandreopoulos, is recentelijk omschreven als ‘een topduo dat hedendaagse composities sfeermatig en interpretatief tot in de kleinte nuances uitwerkt’ (Leeuwarder Courant/Dagblad van het Noorden). Na het uitbrengen van hun debuutalbum ‘Lilith & Lulu’ in februari 2019 ontving het duo veel positieve recensies uit zowel Nederland als andere hoeken.

In 2018 werd het duo M/P uitgeroepen tot een van de winnaars van de Dutch Classical Talent Tour 2019/20. Het duo onderscheidt zichzelf door een verhaal als sterk element te gebruiken in hun programma’s en concerten. In de zomer van 2019 waren Andreas en Christos te vinden op verschillende festivals zoals Oranjewoud en Wonderfeel. Verder is duo M/P ook een van de prijswinnaars van de ‘1st Birmingham International Piano Chamber Music Festival’ en wonnen zij de Oorkaanprijs 2018 voor hun project ‘Lilith & Lulu’. Andreas en Christos krijgen les en mentorbegeleiding van onder andere Pierre-Laurent Aimard (Cologne) en Arno Bornkamp (Amsterdam).

De Oostenrijkse saxofonist Andreas Mader is omschreven als musicus met ‘briljante techniek en grote veelzijdigheid’ (Rhein-Zeitung) met het vermogen om het ‘volledige spectrum aan emoties bloot te stellen.’ (Tiroler Tageszeitung).

Naast o.a. als solist te hebben opgetreden met de ‘Kracow Philharmonic Orchestra’, de ‘Kammerphilharmonie Graubünden’ en het Ensemble ‘Windkraft – Kapelle für neue Musik’, is Andreas ook prijswinnaar van de ‘International AEOLUS-Competition’ in Düsseldorf, ‘Andorra International Saxophone Competition’ en ‘Bertold Hummel – Competition’ in Würzburg.

Christos Papandreopoulos heeft hedendaagse pianomuziek gestudeerd bij Pierre- Laurent Aimard aan de Hochschule für Tanz und Musik Köln en bij Ralph van Raat aan het Conservatorium van Amsterdam.

In juni 2016 volgde Christos masterclasses, toegewijd aan ‘Catalogue d’Oiseaux’ van Messiaen, en verzorgde hij hierbij ook een optreden. Deze masterclass was onderdeel van de ‘Britten-Pears Young Artist Programme’ in Snape Maltings (Aldeburgh) en werd gegeven door Pierre-Laurent Aimard. Verder nam Christos in oktober 2015 deel aan de ‘Piano Academy Pierre-Laurent Aimard / Tamara Stefanovich’ in Munich, toegewijd aan de ‘Klavierstücke’ door Stockhausen. Ook ontving Christos in 2016 de Franse Schreuder Prijs voor zijn research.

Concertagenda gegevens

Concertcode D
Datum 15 januari 2022
Abonnement Ja
Aanvang 20:15
Locatie De Marke
Nog beschikbare aantal kaarten 35
Kosten €22,-

Programma

‘An American in Paris’
B. Bartók Dance Suite

I.    Moderato

II.   Allegro molto

III.  Allegro vivace

IV.  Molto tranquillo

V.   Comodo

VI.  Finale (Allegro)

M. Ravel Ma mère l’oye

I.    Pavane de la Belle au bois dormant

II.   Petit Poucet

III.  Laideronnette, impératrice des pagodes

IV.  Les entretiens de la Belle et de la Bête

V.   Le Jardin féerique

G. Gershwin An American in Paris
E. Schulhoff Hot Sonate
D. Shostakovich Delen uit 24 Preludes opus 34
Kaartje bestellen