Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaalden. Het duo valt op door hun frisse energie, eensgezind samenspel en door de verrassende vorm van concerteren die zij de afgelopen jaren ontwikkelden. Dit bracht hen in 2020 tot de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF). De jury omschreef hen als “een veelbelovend cabaret duo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”. De cabaretvoorstelling ‘Niet wat je denkt’, hun absurdistische programma vol klassieke werken, was in de seizoenen 2021-2022-2023 in theaters door heel Nederland te zien.

In het najaar van 2021 kwam het derde ‘Vleugeltje Klassiek’ – een blauw vleugeltje – uit met werken van de Britse componist Oliver Davis, de ‘Rhapsody in Blue’ van Gershwin en nieuwe liedjes van Beth & Flo.

In mei 2021 kregen Beth & Flo van BNNVARA de kans om een theaterfilm te maken in het kader van het NPO Actieplan Cultuur. In ‘Beth & Flo: Concert in uitvoering’ nemen Beth & Flo de kijker drie kwartier lang mee in hun unieke mix van klassiek en cabaret. De theaterfilm is een voorproefje op hun avondvullende theatervoorstelling ‘Niet wat je denkt’. De film ging in première op zaterdag 21 augustus op NPO 2 Extra.

Een andere prachtige kans kreeg het duo in november 2021: zij reisden naar Londen om daar gloednieuwe werken van de Britse componist Oliver Davis op te nemen, samen met het Royal Philharmonic Orchestra. Het album waarop deze werken voor twee piano’s en orkest te horen zijn, komt uit in 2023.

Kinderconcert door Beth & Flo

Beth & Flo zijn twee bijzondere pianistes. Vrolijk en soms een beetje gek. Ze racen over de toetsen met twintig vingers tegelijk, maar spelen ook mooi zacht en dromerig. Ze zijn ontzettend goede vriendinnen van elkaar, maar hebben ook regelmatig ruzie. Dat geeft niks, want tijdens het ruziemaken spelen ze gewoon door (en hoe dat op de piano klinkt, kun je in dit concert horen). Verder houdt Flo ervan om op de piano dierengeluiden na te doen, liefst gevaarlijke, keihard brullende, en houdt Beth erg van zingen en van bellenblaas.

Beth & Flo Familieconcert

Concertagenda gegevens

Concertcode H
Datum 7 april 2024
Abonnement Nee
Aanvang 14:00
Locatie De Marke
Kosten €12,50

Programma

Met delen uit het Carnaval des Animaux van Saint-Saëns en muziek van o.a. Ruben Naeff, Debussy, Händel en Gershwin is dit concert van Beth & Flo een pianofeest voor iedereen!

Kaartje bestellen