Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Familievoorstelling Frank Groothof

In 2018 maakte Ingrid Geerings (dwarsfluit) samen met Pauline Post (piano) een schitterende CD: Any Way The Wind Blows, met werken voor fluit en piano van o.a. Debussy, Poulenc, Prokofjev, R. Escher en De Hartmann. Deze CD werd meteen door Radio 4 uitgeroepen tot ‘CD van de Week’ én kreeg het cijfer 9 in het magazine De Luister van de Klassieke Platenzaken.

Frank Groothof: “Het is een adembenemend mooie CD en toen ik hem hoorde dacht ik meteen, dit zouden kinderen moeten horen! Daarom heb ik naar een verhaal gezocht dat geschikt is voor een muziekvoorstelling voor de hele familie. Wat een unieke mogelijkheid zal het voor kinderen zijn om kennis te maken met de geniale muziek van deze grote componisten.”

Waar gaat het over?

Douwe, een boerenjongen uit een dorpje aan de Linge, gaat vanwege de heersende hongersnood zwerven om op zoek te gaan naar eten voor hem en zijn moeder. Op een van zijn hopeloze tochten komt hij in een bos de opoe van de duivel tegen. Als hij haar helpt krijgt hij als beloning een viool en wanneer hij daarop speelt bemerkt hij dat zijn honger en vermoeidheid verdwijnen. Voortaan lukt het hem om al spelend zijn eten bij elkaar te scharrelen. Maar op een dag ontmoet hij de duivel die hem voorstelt zijn viool te ruilen voor een boekje waarmee hij de toekomst kan voorspellen. “Erg handig als je wil wedden op de paarden racen of wilt gokken in het casino!”. Douwe stemt toe en binnen de kortste keren is hij schatrijk. Maar hij is niet meer gelukkig want het lijkt wel of hij met zijn viool ook zijn ziel aan de duivel heeft verkocht. Hij beseft dat hij op een of andere manier zijn viool terug moet zien te krijgen….

Dit meeslepende verhaal wordt door Frank Groothof op weergaloze wijze verteld op de prachtige muziek van o.a. Prokofjev, Poulenc en Debussy die LIVE door Ingrid Geerlings en Pauline Post wordt gespeeld! Door dit samenspel zal de muziek het jonge publiek net zo makkelijk aanspreken als het verhaal, om zich daarna voor altijd te nestelen in de poel van hun herinnering.

Door:

Fluit – Ingrid Geerlings (1e fluitiste Radio Filharmonisch Orkest)

Piano – Pauline Post, (pianiste Asko/Schönberg en SeaSession)

Muziek – Debussy, Poulenc, Prokofjev, Escher en De Hartmann

Concept, spel – Frank Groothof (Muziektheater producties sinds 1989)

Duur – ca. 55 minuten

Leeftijd – 6+ en ouder(s)

Familievoorstelling en concert

Concertagenda gegevens

Concertcode H
Datum 23 april 2023
Abonnement Nee
Aanvang 15:00 tot 16:00
Locatie De Marke
Nog beschikbare aantal kaarten 150
Kosten €12,50

Programma

Douwe, de duivel en zijn ouwe moer

Muziek van Debussy, Poulenc, Prokofjev, Escher en De Hartmann

Leeftijd: 6+ en ouder(s)

Kaartje bestellen