Harriët Krijgh & Magda Amara

Zaterdag 22 September 2018
Brahms - Chopin - Fauré - Bosmans
Toegangsprijs: 
€20.00
Bestelcode: 
A
Harriët Krijgh & Magda Amara

HARRIET KRIJGH speelde op de belangrijkste locaties in Europa. In maart 2017 maakte ze haar debuut bij het Boston Symphony Orchestra in New York's Carnegie Hall, in april speelde ze met het Sydney Symphony.

Als gepassioneerd kamermusicus nam zij in juni 2017 de rol op van artistiek directeur van het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en nam zij de positie over van Janine Jansen. In 2012 richtte Harriet het "Harriet & Friends" -festival op dat elke zomer in Feistritz plaatsvindt.

Naast het winnen van vele wedstrijden ontving Harriet Krijgh in haar thuisland zowel de Eerste Prijs als de Publieksprijs op de Amsterdamse Cello Biennale in november 2012. In 2015/2016 werd ze door de European Concert Hall Organisation (ECHO) gekozen tot "Rising Star" met optredens in de grote concertzalen van Europa.

Voor het Capriccio-label heeft Harriet Krijgh Haydns celloconcerti opgenomen, duo-repertoire van Brahms en Rachmaninov, Franse werken en romantische stukken voor cello en orkest.

Harriet Krijgh werd in 1991 in Nederland geboren. Ze studeerde bij Lilia Schulz-Bayrova aan de Muziek- en Kunstuniversiteit van de stad Wenen en aan de Kronberg Academie bij Frans Helmerson. Sinds 2017 geeft ze cellolessen aan de Music and Arts University in Wenen.

Ze speelt op een Giovanni Paolo Maggini-cello uit 1620, die privé aan haar wordt uitgeleend.

 

Als solist en als een van de meest gepassioneerde en geëngageerde pianisten in kamermuziek, is MAGDA AMARA een vaste gast op vele internationale podia. Ze speelde op podia zoals Musikverein en Konzerthaus Wien, Theater an der Wien, Mozarteum Salzburg, Concertgebouw Amsterdam, Laeiszhalle Hamburg, Festspielhaus Baden-Baden en Tonhalle Zürich. Haar uitvoeringen brachten haar naar alle belangrijke concertzalen in Europa en daarbuiten.

Als een toegewijde kamermusicus werkt ze samen met uitstekende partners, waaronder Julian Rachlin, Dora Schwarzberg en Stefan Vladar, evenals leden van het Vienna Philharmonic en het Berlin Philharmonic Orchestra. Ze heeft een zeer nauwe muzikale relatie met de Nederlandse celliste Harriet Krijgh, met wie ze twee cd's opnam, uitgegeven door het Oostenrijkse label Capriccio in 2013 en 2015. Projecten voor 2016/17 omvatten concerten op het Luzern Festival, het Concertgebouw Amsterdam, de Musikverein Wien en vele anderen.

Magda Amara werd geboren in Moskou en studeerde af aan het Moscow State Conservatory in de klas van Sergei Dorensky. Ze voltooide haar studie bij Stefan Vladar aan de Universiteit van Muziek in Wenen en is laureaat van elf nationale en internationale wedstrijden, waaronder eerste prijzen bij de Jeunesses Musicales en Ennio Porrino Piano Competitions, en de 3e prijs bij de Vladimir Horowitz International Piano Competition.

Programma

J. Brahms: Cellosonate Nr. 1 in e-Moll op. 38

Chopin Introduction et Polonaise brillante op. 3

   Pauze

Gabriel Fauré (1845-1924) Elegie op. 24

Henriette Bosmans (1895-1952) Cellosonate

Locatie: