Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Hawijch Elders is een Nederlandse veelbelovende violiste. Sinds september 2022 is ze Artist in Residence aan de Koningin Elisabeth Muziekkapel in Waterloo, waar ze studeert bij Augustin Dumay.

Recent heeft Hawijch de 1e Prijs op de Leonid Kogan International Competition for Young Violinists 2021 ontvangen. Daarnaast heeft ze de 2e Prijs en speciale prijzen gewonnen van de Odessa International Violin Competition 2021. Ze is finalist van Dutch Classical Talent 2021/2022. Ze was halvefinalist van het Sibelius internationale vioolconcours en het Wieniawski internationale vioolconcours in 2022. Daarvoor ontving ze prijzen tijdens het 37ePremio Rodolfo Lipizer’ Internationale Vioolconcours 2018, het Nederlandse Nationale Vioolconcours ‘Oskar Back’ 2018, en ze is laureaat van het 3e Oleh Krysa Internationale Vioolconcours 2019. In december 2019 is aan haar de Kersjes Vioolbeurs 2019 van Het Kersjes Fonds in het Koninklijk Concertgebouw uitgereikt.

Hawijch studeert sinds 2016 bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze haar Bachelor en Master of Music afrondde met de hoogste lof. Daarvoor studeerde ze bij Benzion Shamir. Hawijch nam deel aan masterclasses van onder andere Ivry Gitlis, Shlomo Mintz, Pierre Amoyal en Emmy Verhey. Zij soleerde in de vioolconcerten van Beethoven, Sibelius, Britten, Dvořák, Tsjaikovski met, onder andere, Real Filharmonía de Galicia, Orquestra Clássica da Madeira, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, het Residentie Orkest, Amadeus Chamber Orchestra of Polish Radio, Odessa Philharmonic Orchestra en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze treedt veelvuldig op in recitals met pianist Sander Sittig. Ze heeft kamermuziekconcerten gegeven met onder andere Valeriy Sokolov, Quirine Viersen en Maria Milstein.

Hawijch speelt op een viool, gebouwd door Gennaro Gagliano (Napels, ca. 1755) en met een strijkstok, gebouwd door Jean Pierre Marie Persoit (Parijs, 19e eeuw), beide in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). De viool behoort tot de ‘collectie Willem G. Vogelaar’ en de strijkstok tot de ‘collectie Tettelaar’.

Sander Sittig studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en rondde zijn studie af bij Naum Grubert, Willem Brons en Eugene Indjic. Nog tijdens zijn studie debuteerde hij in het Concertgebouw in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam. Na het winnen van prijzen op diverse internationale pianoconcoursen begon een carrière die hem door heel Europa en daarbuiten voerde.

Sander Sittig heeft solorecitals gegeven in het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en op talrijke andere podia in binnen- en buitenland. Hij heeft als solist opgetreden bij orkesten in Nederland, Spanje en de Tsjechische Republiek. Bovenal geniet hij echter een grote reputatie als kamermuziekspeler. Hij treedt op met violisten als Shlomo Mintz, Ilya Grubert, Liza Ferschtman en Benjamin Scherer Quesada. Een CD met deze laatste werd in 2015 op de markt gebracht. In dat jaar maakte hij verder een tournee door Italië met violist Aylen Pritchin, winnaar van het Concours Jacques Thibaud in Parijs. Veel verschillende aspecten van zichzelf toonde hij tijdens het Huberman Project (Israël), waar hij concerten gaf en masterclasses gaf in solistisch en kamermuziekrepertoire. In Musis Sacrum (Arnhem) vertolkte hij drie pianotrio’s met artist-in-residence Rudolf Koelman en cellist Raphael Wallfisch. In 2016 concerteert Sander Sittig op het Styriarte Festival in Graz (Oostenrijk) met Shlomo Mintz, met wie hij ook recitals in Italië en Israël zal geven. Verder zal hij te horen zijn in het Nocturnes Festival van Marianske Lazne (Tsjechische Republiek) en isa2016 in Semmering (Oostenrijk).

Sander Sittig maakte CD’s als solist (werken van Mozart) en kamermuziekspeler en trad veelvuldig op voor radio en televisie. Hij is als pianist verbonden aan The International Holland Music Sessions (Bergen), Crans-Montana Classics (Zwitserland), iClassical Academy (internet-masterclasses), de Boris Goldstein Violin Competition (Bern) en diverse andere masterclasses en zomeracademies.

Sander Sittig woont in Amsterdam en is als docent kamermuziek en pianobegeleiding verbonden aan het Rotterdams Conservatorium.

Hawijch Elders & Sander Sittig

Concertagenda gegevens

Concertcode E
Datum 3 februari 2024
Abonnement Ja
Aanvang 20:15
Locatie De Marke
Kosten €23,-

Programma

Johann Sebastian Bach Sonate no. 1 in g BWV 1001
(1685-1750) 1. Adagio
  2. Fuga
   
   
   
Ludwig van Beethoven Sonate voor piano en viool nr.1 in D op.12
(1770-1827) 1. Allegro con brio
  2. Tema con variazioni. Andante con moto

 

 

3. Rondo. Allegro

Eugène Ysaye

 

Sonate nr.3 op.27 in d klein “Ballade

 

–pauze

 

   
Francis Poulenc

Vioolsonate FP 119

1. Allegro con fuoco

2. Intermezzo

3. Presto tragico

Franz Waxman Carmen Fantasie
   
   
Kaartje bestellen