Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het boeiende werk van pianiste Helena Basilova omspant twee werelden: de uitgestrekte wereld van haar Russische afkomst en de hedendaagse wereld van moderne componisten en technologie. Een diep begrip van traditie en interpretatie ligt daarmee aan de basis van Helena Basilova. Ze werkt samen met componisten en kunstenaars over de hele wereld en is toegewijd aan het vinden van nieuwe interfaces tussen performer en publiek.

Het voortdurende verlangen naar alternatieven voor het vertrouwde maakt dat Helena Basilova naar plaatsen gaat, mensen ontmoet en dingen probeert – want daarin ligt de mogelijkheid om een nieuw inzicht, compositie, geluid of manier van uitdrukken te vinden.

Helena Basilova is gefascineerd door de klanktovenaars van weleer, waardoor hun instrumenten tot levenkomen met poëzie, vrijheid en verbeelding. Als dochter van twee gerenommeerde Russische muzikanten,hebben mensen als Paderewski, Rosenthal, Bolet en Arrau haar eindeloze nieuwsgierigheid gevoed over dekracht van expressie in geluid, evenals de achtergrond van de muziek.

Concertagenda gegevens

Concertcode B
Datum 9 oktober 2021
Abonnement Ja
Aanvang 20:15
Locatie De Marke
Nog beschikbare aantal kaarten 15
Kosten €22,-

Programma

‘In C’
W.A. Mozart Fantasie in C minor, KV 475
R. Schumann Fantasie in C major, Op.17
S. Prokofiev Sonate no.4 in C minor, Op.29
Kaartje bestellen