Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

‘GRENZELOOS. OVERROMPELEND. INDRINGEND. HARTSTOCHTELIJK. VIRTUOOS.’

Niet onze eigen woorden, maar uitspraken van ons publiek en de media. En daar zijn we er trots op. Klaarblijkelijk slagen we erin met onze passie voor kwaliteit, vernieuwing en avontuur, luisteraars ‘recht in het hart’ te raken. Precies daar waar je muziek beleeft.

MISSIE EN MUSICI

Onze liefde voor kamermuziek bindt ons. We maken uitgesproken keuzes uit klassiek, twintigste-eeuws en hedendaags repertoire voor blazers en piano. We stellen er verrassende programma’s mee samen waarin we traditie en vernieuwing aaneenrijgen én we laten eigen(tijdse) arrangementen maken. Onze eigenzinnigheid en veelzijdigheid gaan hand in hand met onze gedrevenheid om artistieke grenzen te verkennen en op te rekken. Deze ‘curiosité permanente’ komt tot uitdrukking in talloze avontuurlijke verbindingen met andere muziekstijlen en (podium)kunsten zoals dans, toneel, literatuur en beeldende kunst.

ARTISTIEKE AMBITIE

Musiceren op het allerhoogste niveau is een voortdurende en aangename uitdaging voor het Hexagon Ensemble. We willen onze toppositie nationaal blijven waarmaken en internationaal verder uitbouwen. Ook willen we onze artistieke kwaliteit verdiepen en verruimen door nieuwe grensverleggende samenwerkingen aan te gaan en spraakmakende cross overs te (co)produceren. Last but not least willen we verder bouwen aan een uniek eigen repertoire en onze programmering nog beter toespitsen op een breed publiek; van doorgewinterde liefhebbers tot nieuwkomers in de kamermuziek.

TYPISCH HEXAGON

Deze ambitie krijgt gestalte in onze reguliere optredens maar komt nog veel nadrukkelijker naar voren in bijzondere multidisciplinaire producties zoals Van Epos tot Opus, Entretiens avec Francis Poulenc, De lady Macbeth uit het district Mtsensk, De Verbeelding, La Cenerentola, Boris Godoenov en in 2012 de Holland Festival-productie De Rode Kimono. Pers en publiek in Nederland en in Rusland –waar we in het voorjaar van 2014 met De Verbeelding toerden– zijn laaiend enthousiast over onze vertolking van Moessorgski’s Schilderijen van een Tentoonstelling. In dit project stimuleren we lokale amateurkunstenaars schilderijen te maken bij de muzikale tableaus en exposeren we hun werken rond en tijdens de voorstelling. Rossini’s opera La Cenerentola hebben we bewerkt tot een geëmancipeerde en moderne familievoorstelling rond een autonoom-stoere Assepoester. Niet alleen de verteller en de spelers maar ook het publiek en de musici hebben een stem in het geheel gekregen en laten hun invloed gelden… Beide projecten zijn ‘typisch Hexagon’ en prikkelen oog, oor en de geest van jong en oud. Ze zitten daarmee in het hart van onze artistieke ambitie en publieksstrategie. De laatste multidisciplinaire Hexagon-productie is Dagboek van een Cello waarin het ensemble samenwerkt met verteller Maartje van Weegen en celliste Timora Rosler. Deze familievoorstelling beschrijft de reis van een Stradivari-cello, gebouwd rond het jaar 1660, door de tijd en door Europa. Een prachtig, spannend en leerzaam verhaal voor jong en oud. De voorstelling is ontwikkeld naar een idee van Marieke Stordiau, fagottist van het Hexagon Ensemble.

Natuurlijk laat Hexagon de 250ste verjaardag van Ludwig van Beethoven niet ongemerkt voorbijgaan. Geboren in Bonn, in zijn jeugd wonderpianist geweest, spoedde hij zich toen hij tweeëntwintig was naar het centrum van de westerse muziek: Wenen. Aldaar groeide hij uit tot het gekwelde genie dat de elegante maar brave muziek van zijn voorgangers ontsteeg door composities vol hevige emoties en spannende muzikale experimenten aan het notenpapier toe te vertrouwen. Een enorme variëteit aan ideeën, kleuren en vormen kenmerkt zijn enorme oeuvre. Het blijft tot op de dag van vandaag ontzagwekkend dat hij in zijn eentje een geheel nieuwe stijlperiode inluidde: de Romantiek. In dit programma presenteert Hexagon dan ook een aantal van de vele gezichten van Beethoven. Lyrische hartenkreten, de viering van de heilige natuur, heerlijke melodieën, flitsende blazersmuziek, romantische pianoklanken – een breed palet aan uitdrukkingen kenmerkt zijn rijke voorstellingsvermogen. Beethovens werken wordt aangevuld met muziek van bewonderaar Schubert, leerling Reicha en navolger Strauss.

SAMENSTELLING

Het Hexagon Ensemble bestaat uit: Wout van den Berg (fluit), Hans Wolters (hobo), Annemiek de Bruin (klarinet), Marieke Stordiau (fagot), Christiaan Boers (hoorn) en Frank Peters (piano).

Concertagenda gegevens

Concertcode A
Datum 26 september 2020
Abonnement Ja
Aanvang 20:15
Locatie De Marke
Nog beschikbare aantal kaarten nog 15 stoel paren !!!
Kosten €22,-

Programma

‘Panorama Beethoven’
L. van Beethoven Uit symfonie no. 6 opus 68 in F groot (Pastorale):

deel 1, allegro ma non troppo.

Arr. Micha Hamel

fluit-hobo-klarinet-fagot-hoorn-piano

A. Reicha Uit Twee Andantes en een Adagio: Adagio

fluit-althobo-klarinet-fagot-hoorn

L. van Beethoven Ich liebe dich.

Arr. Micha Hamel

fluit-hobo-klarinet-fagot-hoorn-piano

Fr. Schubert Uit Rosamunde: Balletmuziek no. 2

fluit-hobo-klarinet-fagot-hoorn-piano

L. van Beethoven Kwintet opus 16 in Es groot

hobo-klarinet-fagot-hoorn-piano

pauze
L. van Beethoven Uit Trio WoO no. 37: Andante con variazioni

fluit-fagot-piano

Fr. Schubert Uit Rosamunde: Entr’acte no. 3

fluit-hobo-klarinet-fagot-hoorn-piano

L. van Beethoven Für Elise.

Arr. Micha Hamel

fluit-hobo-klarinet-fagot-hoorn-piano

Joh. Strauss jr. Wiener Blut.

Arr. Micha Hamel

fluit-hobo-klarinet-fagot-hoorn-piano

Kaartje bestellen