Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Jelmer de Moed (1995) is een gepassioneerde klarinettist. Hij combineert een passie voor samenspel in kamermuziek en orkest met zijn eigen projecten waarin hij interdisciplinaire samenwerkingen aangaat en al vele compositieopdrachten heeft gegeven. Hij geeft concerten als solist, met orkesten als Phion en Kamerata Zuid, heeft een vast duo met pianist Rik Kuppen en schuift regelmatig aan bij het Animato Kwartet.

Met een eerste prijs op het Prinses Christina Concours, Classic Young Masters Award en de Cultuurfonds Young Talent Award op zak studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Hij studeerde klarinet bij Arno Piters, Hans Colbers en Martin Spangenberg en bijvak kamermuziek bij prof. Eberhart Feltz.

Eind 2019 verscheen EP ‘Dwaallicht’ waarop hij samen met Rik Kuppen werken van Alban Berg en Robert Schumann heeft opgenomen in zaal Hertz. In 2022 verscheen zijn debuut CD met Rik Kuppen bij AVROTROS Klassiek met werken van Brahms en Schumann. Hij was finalist van Dutch Classical Talent Award waarvoor hij project NOX initieerde. Hiervoor gaf hij compositieopdrachten aan Amarante Nat en Tijn Wybenga en ontwikkelde een enscenering met cinematograaf Boris Peters.

Rik Kuppen is een veelbelovende, jonge solist en kamermusicus. Veelvuldig te horen op het podium en onderdeel van vernieuwende, succesvolle ensembles is hij 1e prijswinnaar van het Prinses Christina Concours, finalist van het YPF en volgde het Dutch Classical Talent traject, waar hij werd omschreven als een ‘kleurenvirtuoos’.

Rik maakte voor zijn Dutch Classical Talent tournee door de grote zalen van Nederland een voorstelling in samenwerking met gerenommeerd operaregisseur Wim Trompert en dichter Myrte Leffring. Muziek en poëzie, belichting en acteren smolten op een unieke en intieme wijze samen.

Hij begon zijn muzikale reis toen hij twaalf jaar oud was en werd op zijn zeventiende toegelaten op het conservatorium van Den Haag. Hij studeerde hier bij Ellen Corver en behaalde in 2017 zijn masterdiploma. Sinds november 2019 wordt Rik gesponsord door het Kralings Muziekfonds Stringendo.

In 2018 won hij samen met zijn pianokwintet De Formule De Grote Kamermuziekprijs. De Formule is een experimenteel ensemble dat bijzondere voorstellingen maakt en kunstdisciplines combineert. Hun laatste voorstelling ‘Gevangen in De Formule’, gemaakt in samenwerking met het NJO, was een groot succes. ‘Deze voorstelling heeft mij ten diepste geraakt. Muzikaal en theatraal zorgden de fantastische musici van het ensemble voor een intense, onvergetelijke vertolking van Shostakovich’s pianokwintet, waarin alles perfect klopte en elkaar versterkte: een ‘Gesamtkunstwerk’ in de ware zin des woord. Zo’n voorstelling is een zeldzaamheid, de tijd staat stil.’ schreef Truze Lodder.

Jelmer de Moed & Rik Kuppen

Concertagenda gegevens

Concertcode G
Datum 20 april 2024
Abonnement Ja
Aanvang 20:15
Locatie De Marke
Kosten €23,-

Programma

Celia Swart
(1994)
Windgeheimen
Alban Berg Vier stücke, op.5
(1885-1935)
Johannes Brahms Sonate nr.2, op.120
(1833-1897) 1. Allegro amabile
2. Allegfro appassionato
3. Andsante con moto – Allegro
pauze
Max Reger Sonate nr.3 in B flat, op.107
(1873-1916) 1. Moderato
2. Vivace – Adagio – Vivace
3. Adagio
4. Allegretto con grazia
Kaartje bestellen