Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Lisa Jacobs

Nederlands violiste Lisa Jacobs is een van de toonaangevende musici van haar generatie en wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, verrassende programma’s en podium presentatie in combinatie met haar frisse uitstraling. Op 17-jarige leeftijd maakte Lisa haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld, zowel in kamermuziekverband, op festivals, en als soliste met vele orkesten en gerenommeerde dirigenten, waarbij zij steevast door zowel het publiek als de pers met open armen wordt ontvangen.

Dario Bonuccelli

Dario Bonuccelli studeerde bij Luciano Lanfranchi. Hij studeerde af in piano in 2004, aan het Conservatorium “N. Paganini” van Genua, met  eer, lof en  eervolle vermelding.  Hij perfectioneerde zijn studies bij Franco Scala, Andrea Lucchesini en Pietro De Maria (Academy of Music of Pinerolo en School of Music of Fiesole) en in 2011 studeerde hij af van de tweejarige specialisatie in concert aan het Paganini Conservatorium met Marco Vincenzi en  onderscheidingen met speciale vermelding. Hij studeerde ook af in compositie en veel van zijn werken zijn in het openbaar uitgevoerd.

Vrouwkje Tuinman

Van Vrouwkje Tuinman (1974) verscheen eind januari 2021 ‘Leven als museum’. Proza, gedichten, fotografie en collages komen samen in dit samenwerkingsproject met fotografe Andrea Stultiens en F. Starik (1958-2018).  Tot en met 5 juni is in het Stadsarchief te Amsterdam de bijbehorende, door Stultiens en Tuinman samengestelde tentoonstelling te zien: Eeuwig in aanbouw, F. Stariks leven als museum. Eerder publiceerde Vrouwkje vier romans en zes dichtbundels. In 2016 verscheen haar meest recente roman ‘Afscheidstournee’. In september 2019 kwam haar bundel ‘Lijfrente’ uit, die bekroond werd met De Grote Poëzieprijs 2020. Vrouwkje schrijft regelmatig teksten en libretti voor muziektheater. In mei 2020 maakte zij voor Het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor met componist Vincent Cox het stuk ‘Mijn hart zingt door’.

Afscheidstournee

Het boek ‘Afscheidstournee’ van Vrouwkje Tuinman vertelt over leven, dood en nalatenschap van de geroemde en verguisde vioolvirtuoos Niccolò Paganini, ook bijgenaamd ‘de Duivelskunstenaar’. Als Paganini overlijdt, laat hij een zoon van bijna vijftien achter, een flinke erfenis, een bijzondere collectie instrumenten – en zijn lichaam. De jonge Achille krijgt geen toestemming zijn vader, verketterd als ‘violist des duivels’, te begraven. Aan zijn onconventionele kindertijd, waarin hij continu op reis was met zijn alleenstaande vader, komt een einde. Op eigen benen staan en eigen keuzes maken blijkt niet eenvoudig, al helemaal omdat Achille verhuizing na verhuizing de kist van zijn vader met zich mee moet slepen.

Het wonderlijke verhaal van de Paganini’s vertelt over trouw, familiebanden, toewijding, geloof en ongeloof, eerzucht en de keerzijde daarvan. Bovenal stelt ‘Afscheidstournee’ de vraag hoe je verder leeft zonder afscheid te kunnen nemen. Een intieme vertelling door violist Lisa Jacobs, pianist Dario Bonuccelli en schrijver Vrouwkje Tuinman met muziek van Paganini, Schumann, Liszt en Rossini.

Lisa Jacobs, Dario Bonuccelli & Vrouwkje Tuinman

Concertagenda gegevens

Concertcode G
Datum 15 april 2023
Abonnement Ja
Aanvang 20:15
Locatie de Marke
Nog beschikbare aantal kaarten 35
Kosten €22,-

Programma

Afscheidstournee

Met werken van Paganini, Schumann, Liszt en Rossini.

Kaartje bestellen