Lisa Jacobs & the String Soloists

Zaterdag 25 November 2017
Vivaldi - Haydn - Ysaÿe - Locatelli - Piazzolla
Toegangsprijs: 
€20.00
Bestelcode: 
C
Lisa Jacobs &  the String Soloists

Lisa Jacobs

Nederlands violiste Lisa Jacobs wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, verrassende programma's en podium presentatie in combinatie met haar frisse uitstraling.

Op pas 17-jarige leeftijd maakte Lisa haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld, zowel in kamermuziekverband op festivals als soliste met vele orkesten en gerenommeerde dirigenten, waarbij zij steevast door zowel het publiek als de pers met open armen wordt ontvangen.

Lisa won verscheidene eerste prijzen op (inter)nationale concoursen waaronder het prestigieuze Internationale Jascha Heifetz concours in Litouwen, waar zij tevens de publieksprijs in de wacht sleepte. Daarnaast ontving Lisa meerdere beurzen in Nederland, Italië en Frankrijk en was zij winnaar van de prestigieuze Grachtenfestivalprijs. Lisa is een graag geziene gast op de nationale en internationale televisie en radio.

Lisa bespeelt een Rugieri uit 1683, die haar particulier ter beschikking is gesteld. Zij is hier heel dankbaar voor. 

Programma:

Vivaldi: Winter

Haydn: Vioolconcert in C

Ysaÿe: Les Neiges d' Antan  

Locatelli: Violin Concerto No.2  

Piazzolla: lnvierno Porteno from the Seasons of Buenos Aires   

Lisa Jacobs &  the String Soloists