Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat uit de vier veelzijdige klarinettisten Sergio Hamerslag, Bart de Kater, Tom Wolfs en Jesse Faber.

De vier heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kortweg het NAKK maakt. Het kwartet is al elf jaar een graag gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia.

Wunderhorns

Op 15 mei 2020 zou het zover zijn: in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw zou het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (Kortweg NAKK) in het kader van het derde Gustav Mahlerfestival in het Koninklijk Concertgebouw – de eerste editie was precies 100 jaar daarvoor – een Mahlerprogramma in première brengen. Enorm vereerd dat zij op dit festival mochten spelen, had het NAKK een avontuurlijk, feestelijk en ontroerend programma met muziek van Gustav Mahler voor 4 klarinetten ingestudeerd.

En toen was daar een wereldwijde pandemie.

De jongens van het NAKK lieten zich niet uit het veld slaan en zijn een aantal maanden later toch naar het Concertgebouw getrokken om alle muziek die zij op het festival zouden spelen op te nemen voor een CD met daarbij Gustav Mahler als hun ultieme inspiratiebron. Dit heeft geresulteerd in de CD “Wunderhorns”, uitgebracht in April 2021 en door Pers en publiek unaniem enthousiast ontvangen.

Vandaag speelt het NAKK muziek van de CD: “Wunderhorns”. Vanwege de belangrijke rol die de klarinet in de muziek van Mahler speelt is het NAKK zijn muziek een beetje als “van hun” gaan beschouwen en dankzij een enorme veelzijdigheid is de klarinet het ideale instrument om alle kanten van het emotionele palet dat Mahler te bieden heeft te doorgronden: van sierlijke Weense Walsmelodieën tot muziek waaruit grote verwondering over de natuur spreekt en van berustende, troostrijke liederen tot extatische Oostenrijkse volksmuziek!

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Concertagenda gegevens

Concertcode E
Datum 18 februari 2023
Abonnement Ja
Aanvang 20:15
Locatie de Marke
Nog beschikbare aantal kaarten 35
Kosten €22,-

Programma

WUNDERHORNS

Gustav Mahler Uit symfonie nr. 7
(1860-1911) ‘Erster Nachtmusik’, arr. Bram Faber
Gustav Mahler Uit ‘Lieder eines Fahrenden Gesellen’
‘Ging heut morgen ubers feld’, arr. Bram Faber
Gustav Mahler Uit symfonie nr. 5
‘Trauermarsch’, arr. Jesse Faber
Gustav Mahler Uit symfonie nr. 3
‘What the wild flowers tell me’, arr. Jesse Faber
Gustav Mahler Walzerfolge
arr. Bram Faber
PAUZE
Gustav Mahler Gustavski Kuckuck
arr. Radek Fedyk
Gustav Mahler Uit symfonie nr. 9
Rondo Burleske, arr. Marijn van Prooijen
Gustav Mahler Rückert-Lieder
‘Ich bin der Welt abhanden gekommen’, arr. Bram Faber
Gustav Mahler ‘Kann der Gustav kochen?’
arr. Bram en Jesse Faber
Kaartje bestellen