Noé Inui & Vassilis Varvaresos

Zaterdag 17 Maart 2018
Schumann - Prokofiev - Ysaÿe - Schubert
Toegangsprijs: 
€20.00
Bestelcode: 
F
Noé Inui & Vassilis Varvaresos

Noé Inuiviool

Vassilis Varvaresos, piano

Noé Inui is geboren in Brussel in 1985 als zoon van een Griekse moeder en een Japanse vader en woont sinds 2006 in Düsseldorf. Hij begon met vioollessen op de leeftijd van vier. Hij studeerde aan de conservatoria van Brussel, Parijs, Karlsruhe en Düsseldorf.

Noé is eerste prijs-winnaar van een groot aantal internationale wedstrijden, zoals de speciale prijs voor jong talent bij de Sibelius Competition te Helsinki in 2005 en de Young Concert Artists / New York in 2009. In 2013 maakte Noé zijn debuut op het Verbier Festival. Hij speelde samen met Martha Argerich.

Noé bespeelt een Tomasso Balestrieri (Mantua) uit 1764.

Met de Griekse pianist Vassilis Varvaresos treedt hij op als duo in veel Europese landen als Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Griekenland, Turkije, België (Bozar-Brussel) en Nederland (Concertgebouw, Diligentia en Nieuwe Kerk), en in het buitenland in de Verenigde Staten en Japan.

Vassilis Varvaresos werd in 1983 in Griekenland geboren en begon als 5-jarige met pianospelen. Na het op 14-jarige leeftijd winnen van de eerste prijs bij de YCA International Auditions trad hij op in bijna alle staten van Amerika. Ook gaf hij een uitvoering in het Witte Huis voor President Barrack Obama.

Hij behaalde zijn Bachelor, Master en Doctor of Musical Arts graad aan de prestigieuze Juilliard School.

R. Schumann: Sonate No.1 in a

S. Prokofiev: Sonate No.1 in f op.80

E. Ysaÿe: Poème Elégiaque in d op. 12

F. Schubert: Fantasie voor viool en piano in c, D 934/op.posth. 159

Locatie: