Laden Evenementen

Het Sonoro Quartet bestaat uit: Sarah Jegou (viool), Jeroen De Beer (viool), Séamus Hickey (altviool) en Léo Guiguen (cello)

Met meer dan 40 concerten per jaar en als prijswinnaar van de Bartók World Competition 2021 in Boedapest bewijst het Sonoro Quartet één van meest belovende en toonaangevende strijkkwartetten te zijn van hun generatie.
Met concerten in België, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Hongarije en Ierland toont het kwartet, opgericht in 2019 en gevestigd in Gent, hun waarde in het nationale en internationale cultuurlandschap. Met repertoire van de klassieke grootmeesters tot hedendaagse componisten speelde het kwartet in tal van grote zalen zoals de Bijloke in Gent, Bozar in Brussel, Tivoli Vredenburg in Utrecht, The National Concert Hall in Dublin, Liszt Academy en Bartók Memorial House in Boedapest, Desingel in Antwerpen en was reeds te gast op grote festivals zoals Festival Midis-Minimes, The Young Generation Bozar, B-Classic, Storioni Festval en vele andere. Volgend seizoen maken ze hun debuut in het Concertgebouw Amsterdam.

In oktober 2021 won het Sonoro Quartet de derde prijs en twee speciale prijzen op de Bartók World Competition for String Quartet. Ze lieten een grote indruk na op zowel het publiek als de jury, die bestond uit gerenommeerde artiesten zoals Mikhail Kopelman (Borodin Quartet), András Keller (Keller Quartet), Barnabás Kelemen (Kelemen Quartet), Bjørg Lewis (Vertavo Quartet), Johannes Meissl, and others. In 2022 werden ze geselecteerd als één van de 10 strijkkwartetten voor de prestigieuze wedstrijd Banff International String Quartet Competition 2022.Tevens werd in 2022 het Sonoro Quartet, dat Bozar Brussels vertegenwoordigd, geselecteerd als ECHO Rising Stars. Als deel hiervan gaan ze op tournee in de meest prestigieuze zalen van Europa.
Hoogtepunten in het seizoen 2023 en 2024 zijn onder andere drie concerttournees in Ierland, Zwitserland en Nieuw-Zeeland, waar ze meer dan 10 concerten zullen spelen in de belangrijkste concertzalen. Verder spelen ze nog concerten in het binnen- en buitenland waaronder op het West Cork Chamber Music Festival in Ierland, het Auer Festival in Hongarije en tal van zalen in België en Nederland.
In 2023 staan ook twee cd-opnames gepland waaronder hun debuut-album met onder andere een wereldpremière van Joseph Ryelandt en een album met werken van Ierse componist Seán Doherty.

Mona Verhas (1997) studeerde bij Erik Sluys aan de Academie van Anderlecht, bij Alissa Margulis aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en studeert sinds 2018 aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt bij Erik Schumann. Mona volgde masterclasses bij o.a. Midori Goto, Pavel Vernikov, Svetlana Makarova, Dora Schwarzberg, Renaud Capucon, Jan Talich, Philippe Graffin,Barnabas Kelemen, Julia Fischer, Miriam Fried en Marc Danel. Ze behaalde de Eerste Prijs bij ‘The International Soloist Competition’ in Cièza, was laureate bij de ‘Soloist Competition Jeugd en Muziek Antwerpen’, won de Tweede Prijs bij de ’International Knopf Competition’ in Düsseldorf, de Eerste Prijs en Publieksprijs bij de ‘Rotary Breughel Competition’ in Brussel, de Eerste Prijs bij de ‘Belfius Classics Competition’ in Brussel en was finaliste bij de ‘International Ysaÿe Competition’ in Luik.
Mona speelt op een viool van François Pique, 1805, Parijs, Frankrijk. Meer informatie kan je vinden op haar website: www.monaverhas.com

Jeroen De Beer (1995) start zijn studie aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge bij Karel Ingelaere en studeert dan verder in de klas van Tatiana Samouil aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2018 wordt Jeroen toegelaten tot de klas van Barnabas Kelemen aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen waar hij momenteel zijn studie voortzet. Jeroen is ook zeer actief als kamermuzikant. Naast het Sonoro Quartet maakt hij ook deel uit van het piano trio Trio Telepatico waarmee hij in 2014 zijn eerste CD opnam. Met dit trio wint hij verschillende wedstrijden waaronder Belfius Classics. Dit leidt tot het uitvoeren van het triple concerto van Alexander Tcherepnin met orkest in de Muntschouwburg. Jeroen is ook te zien op verschillende festivals zoals Pietrasanta in Concerto, Super Cello Fesitval Beijing, Beethovenfest Bonn, Janáček Festival, CIEC Chamber music Festival, Festival Academy Budapest. www.debeerjeroen.com

Séamus Hickey (1999) studeert momenteel altviool aan het Conservatotium van Amsterdam bij Marjolein Dispa en Nobuko Imai en kamermuziek aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Tot 2018 studeerde Séamus bij Simon Aspell (altviool), Adrian Petcu (viool), Marion McCarthy (piano) en Chris Marwood (kamermuziek) aan de CIT Cork School of Music. Daarna studeerde hij tot 2015 bij Constantin Serban aan het Conservatoire de Nantes in Frankrijk. In 2019 behaalde hij de tweede prijs en de Vieuxtemps prijs op The National Viola Competition Amsterdam. In Dublin behaalde hij de eerste prijs op de Aileen Gore Cup in Feis Ceoil en ontving de RTE Lyric FM award. Hij trad op in april 2019 op het Feis Ceoil Gala Performance in the National Concert Hall in Dublin. In 2018 werd hij finalist op the Irish Freemason’s Young Musician of the Year waar hij de John Vallery Memorial Prize voor de beste uitvoering in ontvangst mocht nemen. In 2018 ontving hij tevens de Capuchin Order Instrumental Perpetual Trophy en een beurs in Cork (Feis Maitiu). Seamus won in 2020 the RDS Jago Award. Door zijn passie voor kamermuziek speelt Séamus in verschillende kamermuziekensembles. Tussen 2015 en 2017 was Séamus aanvoerder van Cork Youth Orchestra. Hij speelt ook Ierse volksmuziek en tourde door Europa met verschillende ensembles. Hij werd tot tweemaal toe finalist van de All-Ireland competition.

Léo Guiguen (1999) begon op 7-jarige leeftijd met cello aan het conservatorium van Rennes. Hij ging naar het “Conservatoire National Superieur de Musique” van Parijs toen hij 14 was, in de klas van Jérôme Pernoo en Cyrille Lacroutz. Hij won twee jaar later de 2e prijs op het internationale Louis Rosoor concours in Bordeaux. Hij speelde hetzelfde jaar in duet voor een tv-uitzending met Gautier Capuçon, en trad op als solist met Jerôme Pernoo in Nice en Cagliari internationale academies. Hij deed veel aan kamermuziek in verschillende formaties met Itamar Golan en Claire Desert, en speelde verschillende keren op MusicaMundi festivals in België met Ivry Gitlis en Menahem Pressler. Léo werd ook uitgenodigd op andere festivals, zoals Akoesticum festival in Nederland, Cello Biënnale in Amsterdam en Super Cello Festival in Beijing en speelt regelmatig in “Centre de musique de chambre de Paris”. Hij kreeg onlangs les van Gary Hoffman, David Geringas en Philippe Muller.

Sonoro Quartet

Concertagenda gegevens

Concertcode C
Datum 18 november 2023
Abonnement Ja
Aanvang 20:15
Locatie De Marke
Nog beschikbare aantal kaarten 40
Kosten €23,-

Programma

W.A. Mozart Adagio & Fuga in c, K.546
(1756-1791) 1. Adagio
2. Fuga (Allegro)
B. Bartók Strijkkwartet nr. 5 Sz. 102, BB 110
(1881-1945) 1. Allegro
2. Adagio molto
3. Scherzo, Alla bulgaresse
4. Andante
5. Finale. Allegro vivace
pauze
V. Perinpanathan (Hedendaags werk)
L. van Beethoven Strijkkwartet nr. 3 in G, op.59
(1770-1827) 1. Introduzione. Andante con moto – Allegro Vivace
2. Andante con moto quasi Allegretto
3. Menuetto. Grazioso
4. Allegro molto
Kaartje bestellen