Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Met meer dan 40 concerten per jaar, als ECHO Risting Stars en als prijswinnaar van de Bartók World Competition 2021 in Boedapest bewijst het Sonoro Quartet één van meest belovende en toonaangevende strijkkwartetten te zijn van hun generatie.

Met concerten in België, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Hongarije en Ierland toont het kwartet, opgericht in 2019, hun waarde in het nationale en internationale cultuurlandschap. Met repertoire van de klassieke grootmeesters tot hedendaagse componisten speelde het kwartet in tal van grote zalen zoals de Bijloke in Gent, Bozar in Brussel, Tivoli Vredenburg in Utrecht, The National Concert Hall in Dublin, Liszt Academy en Bartók Memorial House in Boedapest, Desingel in Antwerpen en was reeds te gast op grote festivals zoals Festival Midis-Minimes, The Young Generation Bozar, B-Classic, Storioni Festval, West Cork Chamermusic Festival, Rotterdam Chamber Music Society en vele andere.

Het Sonoro Quartet maakte opnames voor radiozenders zoals Klara, RTE Ierland, Bartók Radio Boedapest en SWR Duitsland, waar ze het strijkkwartet opnamen van Eric Domenech als deel van het Beethovenfest 2020 in Bonn.

Momenteel studeert het kwartet aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) in Amsterdam waar ze les volgen bij gerenommeerde docenten zoals Marc Danel en Gilles Millet (Quatuor Danel), Daniel Rowland en Eberhard Feltz. Daarnaast volgde het kwartet ook lessen bij Heime Müller in Lübeck, oprichter van het Artemis Quartet.

In oktober 2021 won het Sonoro Quartet de derde prijs en twee speciale prijzen op de Bartók World Competition for String Quartet. Ze lieten een grote indruk na op zowel het publiek als de jury, die bestond uit gerenommeerde artiesten zoals Mikhail Kopelman (Borodin Quartet), András Keller (Keller Quartet), Barnabás Kelemen (Kelemen Quartet), Bjørg Lewis (Vertavo Quartet), Johannes Meissl, and others.

In 2022 werden ze geselecteerd als één van de 10 strijkkwartetten voor de prestigieuze wedstrijd Banff International String Quartet Competition 2022.

In 2022 werd het Sonoro Quartet, Genomineerd door Bozar Brussels, geselecteerd als ECHO Rising Stars. Als deel hiervan touren ze met 17 concerten in de meest prestigieuze zalen van Europa.

Het Sonoro Quartet maakt deel uit van het MERITA Platform waarmee ze concerten spelen doorheen Europa met een nieuwe productie.

Hoogtepunten in het seizoen 2023 en 2024 zijn onder andere concerttournees in Ierland en Nieuw- Zeeland, waar ze meer dan 11 concerten zullen spelen in de meest gerenommeerde concertzalen. Verder spelen ze nog concerten in het binnen- en buitenland waaronder op het West Cork Chamber Music Festival in Ierland, het Auer Festival in Hongarije en tal van zalen in België en Nederland.

In 2023 maakt het Sonoro Quartet ook hun debuut in de Elbphilharmonie Hamburg, Konzerthuset Stockholm, Concertgebouw Amsterdam en vele andere.

Sonoro Quartet

Concertagenda gegevens

Concertcode C
Datum 18 november 2023
Abonnement Ja
Aanvang 20:15
Locatie De Marke
Kosten €23,-

Programma

W.A. Mozart Adagio & Fuga in c, K.546
(1756-1791) 1. Adagio
2. Fuga (Allegro)
B. Bartók Strijkkwartet nr. 5 Sz. 102, BB 110
(1881-1945) 1. Allegro
2. Adagio molto
3. Scherzo, Alla bulgaresse
4. Andante
5. Finale. Allegro vivace
pauze
V. Perinpanathan (Hedendaags werk)
L. van Beethoven Strijkkwartet nr. 3 in G, op.59
(1770-1827) 1. Introduzione. Andante con moto – Allegro Vivace
2. Andante con moto quasi Allegretto
3. Menuetto. Grazioso
4. Allegro molto
Kaartje bestellen