Laden Evenementen

Pauline Oostenrijk kreeg haar eerste hobo- en pianolessen aan Muziekschool Westerkwartier in Zuidhorn, Daarna studeerde ze hobo en piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Haar docenten waren o.a., Han de Vries (hobo) en Willem Brons (piano).

In 1986 was ze Nederlands ‘Young Musician of the Year’.  Daarna won zij diverse andere prijzen, waaronder de eerste prijs in het Fernand Gillet hobo concours in Baltimore, wat haar een recital opleverde in Carnegie Hall, New York. In 1999 ontving ze de Nederlandse Muziek Prijs, de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van de klassieke muziek.

Van 1993 tot 2018 was ze solohoboïst van het Residentie Orkest in Den Haag. Tegenwoordig doceert Pauline aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en wijdt zich aan het lesgeven aan jong hobo talent op verschillende locaties in Nederland. Ze treedt op met o.a. gitarist Enno Voorhorst, het The Hague String Trio en als lid van het Orlando Quintet.

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby. Zij ontmoetten elkaar in Den Haag na jaren en kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen. Sindsdien hebben zij zich tot een hecht ensemble gevormd.

Het trio verkent graag het strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden. Zij werken nauw samen met componisten zoals Robin Holloway, Kerry Woodward, Arne Werkman en Reza Nakisa. Maar ook met andere musici, onder wie hoboïste Pauline Oostenrijk en pianist Daniël Kramer, met wie zij al vele concerten hebben gegeven.

In 2019 is de cd After the Darkness uitgebracht, die bestaat uit werken van Joodse componisten wier levens verwoest zijn in de Tweede Wereldoorlog door vervolging, moord of verbanning. De cd is beloond met prachtige recensies uit binnen- en buitenland.

Hun meest recente album, Celebrating Women! is een verzameling van nooit eerder opgenomen strijktrio’s van vrouwelijke componisten uit de tweede helft van de 19e en eerste helft van de 20e eeuw. Ook deze ontving vele positieve recensies.

Het programma Mozart en zijn tijdgenoten; Mozarts beroemde Hobokwartet KV 37 is een van de meest bijzondere kamermuziekwerken die hij naliet. Maar ook zijn tijdgenoten hebben prachtige muziek voor de combinatie hobo en strijktrio gecomponeerd.

Concertagenda gegevens

Concertcode E
Datum 8 februari 2025
Abonnement Ja
Aanvang 20:15
Locatie De Marke
Kosten €25,-

Programma:

Johann Christian Bach Hobokwartet in Bes
W.A. Mozart Allegro voor strijktrio
F.V. Kramář Hobokwartet in C
Christian Cannabich Hobokwartet in Bes
W.A. Mozart Hobokwartet in F
Kaartje bestellen