Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Trio Bell’Arte

Vassilis Varvaresos – Noé Inui – Benedict Kloeckner

De drie jonge musici van dit pianotrio zijn allen meervoudig prijswinnaar van internationale concoursen. Naast hun solocarrières hebben zij ook een grote liefde voor de kamermuziek. In hun recitals kan men genieten van hun grote technische bagage en muzikaliteit, hun expressieve speelwijze en aanstekelijk enthousiasme. Het trio was te horen op diverse podia in de Benelux, waaronder Diligentia/Den Haag. Ook in Duitsland zijn zij regelmatig te gast, onder meer waren zij te beluisteren in München/Gasteig in de serie ‘Winners and Masters’, en traden zij op in Korea en Japan. Seizoen 2020-21 heeft het Trio Bell’Arte o.m een tournee door Duitsland gemaakt met het Triple Concert van Ludwig van Beethoven.

Achtergrond musici

De Griekse meesterpianist Vassilis Varvaresos (1983) was in 1998 de jongste winnaar ooit van Young Concert Artists/New York. Ook bij het Enescu Concours (Boekarest) en de Monte Carlo Piano Masters viel hij in de prijzen. Vassilis was en is te horen in vele belangrijke concertlocaties zowel in de VS als in Europa. In Nederland was hij samen met Noé Inui o.m. te horen in Den Haag (Nieuwe Kerk en in het Amsterdamse Concertgebouw. In 2012 gaf hij een solorecital voor toenmalig President Obama in het Witte Huis. Vassilis wordt, behalve voor solo-recitals ook regelmatig geëngageerd als solist met orkesten uit diverse Europese landen. Hij maakte 3 cd’s: een soloalbum, één met violist Noé Inui en één met bariton Dimitris Tiliakos (Winterreise). Mei 2018 was de release van zijn nieuwste album, met daarop diverse ‘Valses’.

De Grieks/Japanse violist Noé Inui (1985) won eerste prijzen bij o.m. Young Concert Artists/New York, Sibelius Concours/Helsinki (Young Talents’ Prize) en de topprijs Prix Julius Baer van de Verbier Festival Academy in Zwitserland. Noé speelt regelmatig als solist bij diverse orkesten in Europa en Japan. In het Amsterdamse Muziektheater was Noé in 2014 te horen in Beethovens Vioolconcert, bij het ballet ‘Shape’ van Het Nationale Ballet, door The New York Times beoordeeld als ‘brilliantly performed by Noé Inui’. Najaar 2018 trad hij opnieuw op in het Muziektheater en bij het Nationale Ballet, ditmaal in Bernstein’s vioolconcert ‘Serenade after Plato’s Symposium’. Als kamermusicus deelde Noé het podium met coryfeeën als Leonidas Kavakos en Martha Argerich.

Helaas is de Duitse cellist Benedict Kloeckner (1989) verhinderd voor ons concert van zaterdag 13 januari. Het trio BellÁrte heeft echter een hele goede vervanging gevonden in de persoon van Ella van Poucke.

You-tube link
• You-Tube Channel Compris Artist Management: Trio Bell’Arte

Trio Bell'Arte

Concertagenda gegevens

Concertcode D
Datum 13 januari 2024
Abonnement Ja
Aanvang 20:15
Locatie De Marke
Kosten €23,-

Programma

Erich Korngold
(1897-1957)
Much ado About nothing, suite from the incidental music opus 11
-Maiden in the Bridal Chamber
-Dogberry and Verges
-March of the Watch
-Scene in the garden
-Masquerade
– Hornpipe
Joaquin Turina Piano trio nr.2 in b, op.76
(1882-1949) 1. Lento
2. Molto vivace
3. Lento
pauze
Johannes Brahms Pianotrio nr. 1 in B opus 8
(1833-1897) – Allegro con brio. Anime
-Scherzo: Allegro molto
-Adagio
-Finale: Allegro molto agitato
Kaartje bestellen