Van Amsterdam Duo

Zaterdag 07 April 2018
"Let's get Spanish"
Toegangsprijs: 
€20.00
Bestelcode: 
G
Van Amsterdam Duo

Jeanine van Amsterdam, viool

Vincent van Amsterdam, Accordeon 

 

Het Van Amsterdam Duo, opgericht in 2004, is een bijzondere en unieke combinatie van de instrumenten accordeon en viool. Dit kamermuziekduo verzorgt een afwisselend en verrassend programma, met hun perfect samenspel en hoogwaardige interpretatie weten zij het publiek aan zich te binden. De klankkleuren van de twee instrumenten smelten zeer goed samen, de musici voelen elkaar feilloos aan. 

Het Duo won al diverse concoursen in binnen en buitenland. Op het Nationaal Accordeon Concours in 2005 en 2006 behaalde het Van Amsterdam Duo resp. de 1e en 2e prijs. In 2009 waren Vincent en Jeanine finalisten op het Prinses Christina Concours regio West.

Het Duo heeft concerten gegeven op diverse podia in het binnenland, waaronder op de Uitmarkt, Janine Jansen Festival, Grachtenfestival, Sail Amsterdam en het Emmy Verhey Festival. Ook in het buitenland heeft het duo zich veelvuldig gepresenteerd, met een tournee door Oostenrijk en concerten in Servië en China. 

Manuel de Falla: Suite populaire Espagnole: El paño moruno / Seguidilla murciana / Asturiana / Jota / Nana / Canción / Polo

Eddy Flecijn: Spaanse Rapsodie voor viool en accordeon

Jiri Gemrot: Summer Suite, deel 1&3

Isaac Albéniz: Cantos de España, Op.232  (solo): 4. Cordoba

Pablo de Sarasate: Introduction & Tarantelle

Matti Murto: Dancing Suite (91-92)

Anatoli Biloschizki: Suite nr. 3 ‘’Die Spanische’’ (solo): Deel 5, 6 en 7

Manuel de Falla: Danse Espagnole

Astor Piazzolla: Milonga sin palabras & Rio Sena

Locatie: