Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het Vriendenconcert wordt door de ‘Stichting Vrienden Kunstkring Hattem’ gratis aangeboden aan de Vrienden en de Donateurs van Kunstkring Hattem.

Voor belangstellenden zijn, uiteraard, kaarten beschikbaar.

Gebruikelijk is dat de optredende musici studerend of net afgestudeerd zijn aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle.

Dit seizoen is het Meliora Trio (Mateo Viscarra, piano, Tristan Savoye Matamoros, viool en Gemma Smit, cello) uitgenodigd. Omdat Gemma en Mateo ook samen optreden onder de naam Duo Delta Scuti zijn we overeengekomen dat beide ensembles een deel van het concert verzorgen.

Biografie Duo Delta Scuti

Duo Delta Scuti is een energiek duo, bestaande uit Mateo Viscarra Wilde op de piano en Gemma Smit op de cello. Hun ontmoeting in 2019 op het Conservatorium in Zwolle was het begin van een oprechte vriendschap en een sterke muzikale band. De oorsprong van hun naam ligt in een belangrijke inspiratiebron voor het Duo: de natuur; Delta Scuti is de naam van een heldere stralende ster. Mateo en Gemma vonden elkaar in de gemeenschappelijke liefde voor kamermuziek en romantisch repertoire, en dit legde de basis voor de oprichting van Duo Delta Scuti. Hun nieuwsgierigheid werd al snel gewekt door de veelzijdigheid van de verschillende stijlen binnen het klassieke repertoire, en ze geven concerten met een divers programma. Ze traden op tijdens het stadsfestival en in het Odeon in Zwolle, Verder speelden ze o.a. in de halve finale van het Gelre kamermuziekconcours.

Biografie Tristán Savoye Matamoros

Sinds september 2021 vervolg ik mijn vioolstudie aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, onder leiding van Sarah Kapustin. Via deze instelling werd ik mede-oprichter van het Subito Trio (2021) en het Brillante Quartet (2022).

In juni 2023 werden beide groepen geselecteerd om op te treden in het concert ‘The Best Off’ van ArtEZ, waarbij het Subito Trio de juryprijs en de publieksprijs ontving.

Op dit moment maak ik deel uit van het Meliora Trio.Stichting Vrienden Kunstkring Hattem

Concertagenda gegevens

Concertcode V
Datum 9 december 2023
Abonnement Neen
Aanvang 20:15
Locatie De Marke
Kosten €15,-

Programma

  • Michael Glinka – Drei Russische Lieder (arr. voor piano, viool, cello)
  • Ludwig van Beethoven – Cello Sonata No. 3 in A majeur, Op. 69
  • Pauze
  • Sergei Rachmaninoff – Trio Élégiaque No. 1 in G mineur
  • Astor Piazzolla – Le Grand Tango
Kaartje bestellen