Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het Vriendenconcert wordt door de ‘Stichting Vrienden Kunstkring Hattem’ gratis aangeboden aan de Vrienden en de Donateurs van Kunstkring Hattem. 

Voor belangstellenden zijn, uiteraard, kaarten beschikbaar. 

Gebruikelijk is dat de optredende musici studerend of net afgestudeerd zijn aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle.  Dit jaar is het Maelisagno Trio uitgenodigd.

Het Maelisagno Trio wordt gevormd door: Anneloes Kriek (1999, sopraan) studeert in de bachelor Klassiek Zang bij Marjan Kuiper. Ze volgde daarnaast masterclasses bij o.a. sopraan Lenneke Ruiten en operaregisseur Corina van Eijk. Ilse Kok (2000, accordeoniste) studeert in de bachelor Klassiek Accordeon bij Stanislav Jusufovic. Ze heeft daarnaast deelgenomen aan masterclasses van accordeonisten als Vincent van Amsterdam, Ellen Zijm en Claudio Jacomucci. Gemma Smit (2000, celliste) begon op haar 7e met haar cellostudie. Vanaf 2016 nam ze deel aan het strijkersensemble ‘Fancy Fiddlers’ als aanvoerder, onder leiding van Coosje Wijzenbeek in Amsterdam. Daarbij volgde ze masterclasses van Charles Watt en Monique Bartels. In 2018 studeerde ze een jaar bij Maarten Mostert in Amsterdam. Nu studeert ze bij Karlien Bartels aan het conservatorium in Zwolle.

Ze leerden elkaar in 2019 kennen op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en in 2021 besloten zij hun vriendschap ook muzikaal te bezegelen. Ze vinden elkaar in hun liefde voor kamermuziek. De expressiviteit van de menselijke stem, de warme klank van de cello en de veelzijdigheid van de accordeon geven het trio een breed klankkleurenpallet, waar ze in hun arrangementen dankbaar gebruik van maken. 

Aljosja Buijs: “Jullie spelen de muziek alsof deze wél voor jullie bezetting is geschreven. De muziek hebben jullie geheel eigen gemaakt en is puur en uniek. Het is echt iets wat van jullie is en wat ik nog nooit bij iemand anders zo heb gezien.”

Verhalen worden verteld en emoties komen tot uiting. Muziek en poëzie zijn twee kunstvormen die prima naast elkaar kunnen bestaan, maar voeg je ze samen, dan ontstaat er iets magisch. De magie van Maelisagno.

Het trio behaalde in mei 2022 de publieksprijs tijdens ‘The Best Off’ van de ArtEZ Chamber Music Sessions en sleepte meerdere concerten in de wacht, bij o.a. de Kunstkring in Hattem, die in het concertseizoen van 2022/2023 zullen plaatsvinden.

Maelisagno Trio

Concertagenda gegevens

Concertcode V
Datum 10 december 2022
Abonnement Nee
Aanvang 20:15
Locatie de Marke
Nog beschikbare aantal kaarten 150
Kosten €15,- | Gratis voor Vrienden & Donateurs

Programma

Vriendenconcert

Jules Massenet Elégie
G.F. Händel Tears assist me, pity moving (uit Esther)
W.A. Mozart Vado, ma dove
Antonín Dvořák Songs My Mother Taught Me
Francis Poulenc Les Chemins de l’amour
Johann Sebastian Bach Cello Suite nr.2, D minor
Henry Purcell Dido’s Lament
Kurt Weill Youkali
PAUZE
Richard Strauss Morgen!
Anatoly Beloshitsky Suite nr. 3, I. Intrada. Alboka
Hugo Wolf Schweig, einmal still
Leo Delibes Les Filles de Cadix
Francis Poulenc Nous voulons une petite soeur
Gorka Hermosa Un inciendo en la nieve
Astor Piazzolla Yo soy María
Kaartje bestellen