Sarah Kapustin & Shuann Chai

Schulhoff - Poulenc - Szymanowski - Prokofiev
Sarah Kapustin & Shuann Chai
Aanvangstijd
20:15
Locatie
De Marke
Toegangsprijs
€20.00
Bestelcode
G

SARAH KAPUSTIN's muzikale activiteiten brachten haar reeds naar Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië. Ze heeft gesoleerd bij orkesten als het Milwaukee Symphony Orchestra, de Juilliard Symphony, de Pasadena Symphony, en het Pro Arte Orchestra of Hong Kong. Sarah heeft prijzen behaald tijdens talrijke concoursen, o.a. de eerste prijs van het Internationaal Concours van Markneukirchen. Ze heeft diverse internationaal geprezen cd’s opgenomen, o.a. muziek voor solo viool van Bach, Bartók en David Fulmer, en de complete vioolsonates van Beethoven met pianiste Jeannette Koekkoek bij het label Et'cetera. 

Sarah behaalde haar Mastersdiploma aan de Juilliard School bij Robert Mann (2005). Eerder ontving ze de Bachelors- en Artistsdiploma’s van Indiana University als studente van Mauricio Fuks. Aanvankelijk had ze les van Mimi Zweig en James Przygocki. Ze studeerde kamermuziek in Parijs (Conservatoire National Supérieur de Musique) bij Michel Strauss en Vladimir Mendelssohn (2006-8). Sarah was de primarius van het gerenommeerde Rubens Quartet van 2008 tot het einde van hun carrière als kwartet in 2016.

Sarah werd geboren in Milwaukee (VS) en woont momenteel in Nederland, waar ze actief is als concertmeester van het Noord Nederlands Orkest en als kamermusicus en soliste. Ze treedt ook vaak op met Amsterdam Sinfonietta en het Orpheus Chamber Orchestra in New York. Ze is hoofdvakdocente viool aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en aan de Sweelinck Academie (Conservatorium van Amsterdam) en kamermuziekdocente aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daarnaast heeft ze masterclasses gegeven in Hong Kong, Frankrijk, Spanje, Columbia, Brazilië en de VS.

Sarah bespeelt de “Nico Richter en Hetta Rester” G.B. Rogeri, Brescia, ca. 1690, die haar ter beschikking is gesteld door het Ntionaal Muziekinstrumenten Fonds in Amsterdam.

Pianiste SHUANN CHAI is een actieve en bezielende musicus, geprezen door de muziekkritiek voor haar uitvoeringen op zowel moderne als historische instrumenten. Haar projecten verraden een brede belangstelling: de 32 Beethovensonates op historische piano's; samenwerkingsprojecten met moderne dansers rond de muziek van John Cage en Sergei Prokofiev; kamermuziekprogramma's in La Folle Journée in Tokyo (Japan) en het festival Bach en Combrailles (in Frankrijk). Woonachtig in Nederland, treedt ze overal in Europa op, maar haar werkterrein omvat ook Azië en haar geboorteland, de VS.

Shuann heeft een Bachelors graad van het Oberlin College (VS) in zowel piano als biologie. Daarnaast heeft ze een Masters van het New England Conservatorium in Boston en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Enkele van haar docenten zijn Jack Radunsky, Norma Fisher, David Breitman, en Claus-Christian Schuster van het Altenberg Trio.

Naast haar concertuitvoeringen is Shuann Chai een veelgevraagd docente. Ze heeft masterclasses en demonstratielessen geleid aan de Gulangyu Piano Academie in Xiamen (China), het Grieg Conservatorium in Bergen (Noorwegen), het Centraal Conservatorium van Beijing (China), de Nationale Universiteit van Taipei (Taiwan), de Universiteit van Edinburgh (VK), de Universiteit van California in Davis (VS) en de Duke Universiteit (VS). Haar eerste solo-cd, met Beethovensonates gespeeld op fortepiano, kreeg veel lof van de muziekkritiek.

Shuann is dankbaar voor twee inspirerende muzikale "metgezellen": een Steinway concertvleugel gesigneerd door de jazz-giganten Herbie Hancock en Ahmad Jamal; en een originele Rosenberger fortepiano uit 1820, die ze in permanente bruikleen heeft gekregen van het Nationale Muziek Instrumenten Fonds (NMF).

Programma

Erwin Schulhoff: Suite voor viool en piano, opus 1

Francis Poulenc: Sonate voor viool en piano

     pauze

Karel Szymanowski: "La Fontaine d'Arethuse" uit Mythen

Sergei Prokofiev: Sonate nr. 2 in D-groot, opus 94b

Beschikbaar
Kaarten beschikbaar